Lezing ‘Van Sputnik tot Sterrenschip’ – 31 januari

De ruimtevaart heeft de mensheid veel welvaart gebracht de afgelopen 60 jaar. Denk maar aan de telecomsatellieten, navigatie-systemen in de auto en aardobservatie voor weer en klimaat. Er is een nieuwe golf van ruimtevaart technologie bezig die grote beloftes in zich heeft zoals complete zwermen van cube-sats, de Chinese ruimtevaart zit in de lift, we denken na over mensen op Mars en zelfs aan interstellaire reizen.

In deze lezing neemt Erik Laan ons als in een spannend verhaal mee op een reis door het verleden, heden en de (verre) toekomst van de fascinerende ruimtevaart. De zaal in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 22, opent rond 19:15. De lezing duurt tot plm. 21:30 met een pauze ongeveer halverwege. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite: klik hier voor tickets.

Erik Laan is al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de Ruimtevaartindustrie. Als ex-bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart en eigenaar van ruimte-adviesbureau Eye on Orbit is hij een veelgevraagd expert in de media als het gaat over de actualiteit in de ruimtevaart. Zo geeft hij regelmatig commentaar in het radio en TV journaal over ruimtevaart onderwerpen. Naast zijn technische werk geeft hij ook vaak lezingen aan een breed publiek over zijn grote interesse: de ruimtevaart.

Tickets zijn via deze link verkrijgbaar.

Scroll naar boven