Lezing 6 september 2024: Weerzien op de Wadden

Op vrijdagavond 6 september 2024 van 20.00 tot 22.00 uur geeft Henk de Bruin lezing:
Weer zien op de Wadden.De lezing is in Het Groene Huis in Amersfoort en wordt georganiseerd door Sterrenwacht Midden Nederland.
In de weerberichten voor Nederland blijkt bijna dagelijks dat het weer op de Wadden verschilt van dat in de rest van Nederland. Professor Hans Vugts, hoogleraar aan de
VU, die begin 2024 overleed op Schiermonnikoog, schreef een boek getiteld Weerzien op de Wadden. gebaseerd op jarenlang microklimatologisch Waddenonderzoek. De spreker was een collega en vriend van Hans. Zij namen samen deel aan meerdere internationale meetcampagnes.
De lezing is deels gebaseerd op het boek van Hans: aan de hand van waargenomen temperatuur, neerslag, wind en zonneschijn, worden de specifieke aspecten van het weer en klimaat op de Wadden belicht. Daarnaast komen onderwerpen aan de orde, zoals klimaatverandering, duinpannenklimaat, strandribbels, Waddenzeewind, de Ramp van Moddergat, en de Melkweg op de Bosplaat.

Henk de Bruin
Henk A.R. de Bruin was van 1970-1985 wetenschappelijk hoofdmedewerker bij het KNMI en vervolgens tot mei 2007 universitair hoofddocent bij de Wageningen Universiteit. Daarna is hij als freelancer betrokken bij internationale projecten. Hij is (co)auteur van meer dan 300 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en was begeleider van meerdere promovendi. Hij is (mede)auteur van populairwetenschappelijke artikelen die o.a. verschenen in ZENIT, Voor dit maandblad verzorgde hij de rubrieken, Micro-Meteorologische Mijmeringen en bijzondere weerfoto’s (samen met weervrouw Willemijn Hoebert ). Sinds kort draagt hij bij aan de ZENIT-rubriek Terugblikken. Henk verzorgde vele lezingen voor afdelingen van de KNVWS. Zie verder https://har.debruin.to/

Meer informatie

Locatie: Het Groene Huis
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Datum: Vrijdag 6 september 2024
Tijd: 20:00 uur (de zaal opent om 19:30 uur) tot 22:00 uur
Toegang: €7,50 – Tickets via Eventbrite

De foto boven dit artikel is gemaakt door Henk de Bruin.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan

Scroll naar boven