Leer zelf sterrenkijken! – 5 februari

Veel mensen kijken graag naar de sterrenhemel, maar het komt er niet van om zich hier verder in te verdiepen.  Het kan ook anders: ga zelf aan de slag en bekijk de kraters op de maan van dichtbij en geniet van de aanblik van planeten als Jupiter en Saturnus.

Zoek naar sterrenhopen en verre sterrenstelsels in een echte telescoop en herken voortaan de bekendste sterrenbeelden en je leert je weg te vinden aan de nachtelijke hemel!

Dit kan binnenkort al. Op de woensdagavonden 5 en 12 februari, van 20.00 tot 22.00 uur, geeft Sterrenwacht Midden-Nederland aan de Schothorsterlaan 27 in Amersfoort de waarneemcursus  “De hemel van voorjaar 2020”. In overleg met de cursisten organiseren we op een latere avond ook nog een praktijkavond waarin het geleerde in praktijk kan worden gebracht.

Je leert de belangrijkste sterrenbeelden herkennen en om sterrenstelsels en andere interessante hemellichamen te vinden. Daarvoor leer je hoe te ‘navigeren’ langs de sterrenhemel en handige app’s op je telefoon, tablet of PC als ‘zoeker’ te gebruiken. 

Op de speciale praktijkavond ga je zelf aan de slag met een echte telescoop en leer je de fijnere kneepjes van het waarnemen. Ook voor mensen die al een telescoop hebben staan maar daar weinig mee doen is dit een goede gelegenheid om weer in te stappen in de wondere wereld van de kosmos.

Interesse? Deelname kost €20 per persoon. Tickets zijn hier te bestellen.

Foto: Grand Canyon National Park 23. Annual Star Party 2013

Scroll naar boven