Leer sterren kijken in drie dagen “De hemel van… voorjaar 2024”

‘De hemel van…” is een korte cursus van de Sterrenwacht Midden-Nederland. De cursus wordt twee keer per jaar gegeven. In drie avonden doe je een goede basiskennis op van de sterrenhemel en het waarnemen met verrekijkers of telescopen. Dit voorjaar is de cursus in de maand maart.

Voor wie is de cursus vooral geschikt?

  • Als je beter of vaker wil leren waarnemen met een telescoop.
  • Je gefascineerd bent door de sterrenhemel en graag wil weten wat je nu precies ziet en wanneer je welke planeten en sterren kunt zien.
  • Ook als je van plan bent een kijker aan te schaffen maar daar niet goed uitkomt, zul je in de basiscursus veel goede informatie krijgen om een keuze te maken.
  • Of misschien heb je hulp nodig bij het waarnemen met een verrekijker of heb je begeleiding nodig met het opzetten met je telescoop.

Kortom, deze populaire basiscursus is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met waarnemen en uitleg nodig heeft over de sterrenhemel.

Programma

Avond 1:
Introductie in navigatie aan de sterrenhemel, een korte uitleg over het zonnestelsel, nevels, sterrenstelsels en de sterrenhemel per seizoen.

Avond 2:
Uitleg over kijkers, telescopen en waarnemen in de praktijk.

Avond 3:
Zelf waarnemen – deze avond is uiteraard afhankelijk van het weer. Bij slecht weer wordt deze avond natuurlijk verschoven.

Deelnemers krijgen na afloop een reader met daarin nuttige tips en links.

Informatie

Locatie: Sterrenwacht Midden-Nederland
Adres: Schothorsterlaan 27, 3822 NA Amersfoort
Datum: 20 en 27 maart 2024, de derde avond wordt gepland afhankelijk van het weer
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Toegang: €25 – Leden gratis! (Na 2 maanden lidmaatschap)
Meer informatie: penningmeester@sterrenwacht-mn.nl
Aanmelden: Via Eventbrite.

Scroll naar boven