Zonnestelsel

Basiscursus Sterrenkunde voor beginners (start 4 maart)

Het is weer zover! 4 maart gaat de Basiscursus Sterrenkunde weer van start en mogen we ruimte geven aan een nieuwe groep cursisten in onze Amersfoortse sterrenwacht. Heb jij enig idee wat er nou precies gebeurt tijdens een bloedmaan? Vraag je je misschien af hoe sterren geboren worden en wat een supernova nou precies is? Of wil jij wel eens wat meer van die zogenaamde exoplaneten weten? 

Naast deze onderwerpen wordt er nog veel meer behandeld in de cursus. In vogelvlucht ga je in zes woensdagavonden steeds meer over het heelal leren. Misschien heb je de Orionnevel al wel eens gezien, of wat dacht je van zo’n prachtige sterrenhoop? De mooiste plaatjes komen voorbij, en binnenkort kun jij je vrienden en familie hier van alles over vertellen. 

De groep komt op 4, 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april bij elkaar in de Sterrenwacht Midden-Nederland aan de Schothorsterlaan. Een kopje koffie vooraf en dan gaan we om 20:00 toch echt beginnen zodat we om 22:00 weer klaar zijn. Voor de cursus betaal je €75,- exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling dat we als leidraad voor de cursus gebruiken en via bol.com besteld kan worden. 

Na afloop van de basiscursus weet je ongetwijfeld meer te vertellen over het ontstaan van het heelal en de geschiedenis van de sterrenkunde – maar dan moet je nog wel eerst even dat ticket aanschaffen. Dat doe je via eventbrite, klik hier . Dit ticket geldt uiteraard voor alle avonden. Tot ziens op de sterrenwacht! 

Nadere informatie: 

Mail naar voorzitter@sterrenwacht-mn.nl 


Scroll naar boven