Uitverkocht!: Landelijke Sterrenkijkdagen

Alle kaarten zijn uitverkocht!

De weersites geven aan dat het bewolkt is morgenavond. Dit betekent dat er niet gekeken kan worden met de telescopen. Het buitenprogramma vervalt daarom.

Op vrijdag 28 februari is onze sterrenwacht gratis open voor publiek in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen.

We starten om 19:00 met de Kijkavond. Je kunt dan door verschillende telescopen kijken naar de Maan, nevels en sterrenhopen. Daarbij krijg je uitleg van de aanwezige enthousiaste leden die met eigen telescoop aanwezig zijn. De avond duurt tot 22.00 uur. Kijken is al leuk vanaf jonge leeftijd! Als het bewolkt is kan er helaas niet gekeken worden en vervalt dit gedeelte van het programma.

Om 19.30 wordt er speciaal voor kinderen een lezing gegeven over de levensloop van een ster.

Een lid vertelt hoe sterren geboren worden, hoe ze groot worden en uiteindelijk weer sterven. Er zijn maximaal 45 plaatsen beschikbaar en vol=vol. Tickets zijn te verkrijgen via ticketwebsite Eventbrite 

Het zou fijn zijn als je op de fiets kunt komen, er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren op de stalling naast Het Groene Huis of bij de sterrenwacht. Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij Het Groene Huis of het parkeerplaatsje naast Huis Schothorst. Bij de sterrenwacht zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Als dat vol staat is het 7 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Schothorsterlaan (bij Be-Fit/Altis).