Kijkavond vrijdag 17 november 2023

Vrijdagavond 17 november 2023 is de derde kijkavond dit seizoen bij de Sterrenwacht Midden-Nederland. Bij een heldere hemel kun je die avond genieten van sterren en planeten. Jupiter en Saturnus zijn nu prachtig zichtbaar tijdens de lange donkere avonden. En als het even meezit, kun je het sterrenstelsel Andromeda zien.

Tijdens de open kijkavond, die start in Het Groene Huis, zijn er verschillende presentaties over sterren, planeten, telescopen, astrofotografie, zwarte gaten en het heelal. Je kunt ook al je vragen stellen aan leden van de Sterrenwacht over de kosmos, telescopen en activiteiten van de Sterrenwacht Midden-Nederland.

Diamanten Pleiaden

Wat dacht je van de naderende winter met als voorbode het sterrenbeeld Stier met de indrukwekkende diamanten Pleiaden. Heb je ooit een vallende ster in je handen gehad? Dat kan deze kijkavond bij de Sterrenwacht.

Meer informatie

De open kijkavond is interessant voor jong en oud en is gratis. Er is een vrije inloop vanaf 19.30 uur in Het Groene Huis. Daar krijg je eerst een mooie presentatie over het heelal en de Sterrenwacht. Daarna kun je naar de Sterrenwacht waar telescopen staan opgesteld. Kijk voor meer informatie bij Kijkavonden.

Scroll naar boven