Kijkavond vrijdag 15 december 2023

Vrijdagavond 15 december 2023 is de vierde kijkavond dit seizoen bij de Sterrenwacht Midden-Nederland. Bij een heldere hemel kun je die avond genieten van de naderende winterhemel. Jupiter, sterrenbeelden en nevels zijn nu prachtig zichtbaar tijdens de lange donkere avonden.

Recht boven onze hoofden schitteren bij heldere hemel de opvallende sterrenbeelden Cassiopeia en Stier, de diamanten sterren Pleiaden en natuurlijk de prachtige planeet Jupiter. En wat dacht je van de Andromedanevel, onze buurvrouw op slechts 2,5 miljoen lichtjaren bij ons vandaan. Wat later op de avond komt Orion met zijn beroemde nevels in beeld. Daar worden sterren geboren.

Start in Het Groene Huis

Tijdens de open kijkavond, die start in Het Groene Huis, zijn er verschillende presentaties over sterren, planeten, telescopen, astrofotografie, zwarte gaten en het heelal. Je kunt ook al je vragen stellen aan leden van de Sterrenwacht over de kosmos, telescopen en activiteiten van de Sterrenwacht Midden-Nederland.

Meer informatie

De open kijkavond is interessant voor jong en oud en is gratis. Er is een vrije inloop vanaf 19.30 uur in Het Groene Huis. Daar krijg je eerst een mooie presentatie over het heelal en de Sterrenwacht. Daarna kun je naar de Sterrenwacht waar telescopen staan opgesteld. Kijk voor alle informatie bij Kijkavonden.

Scroll naar boven