Lezing 2 februari 2024 van sterrenkundige Jeffrey Bout: De ontdekking van de Melkweg

De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen. Sterrenkundige Jeffrey Bout uit Groningen deelt graag zijn kennis op vrijdagavond 2 februari 2024 bij De Sterrenwacht Midden-Nederland.

De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over bewegingen van stof en gas of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht.

Foto Melkweg: Michel Speelman


Over Jeffrey Bout

De lezing wordt gegeven door Jeffrey Bout, afgestudeerd sterrenkundige uit Groningen. Hij geeft veel gastlessen, lezingen en cursussen. Jeffrey Bout studeerde af in de sterrenkunde in 2010. Al sinds jonge leeftijd is hij gefascineerd door het heelal en dat ook met anderen te delen. Na zijn afstuderen werkte hij een paar jaar bij het Infoversum planetarium in Groningen. Sindsdien is hij nog altijd veel bezig met vertellen over het heelal met gastlessen op scholen, lezingen en cursussen, hoofdzakelijk in bibliotheken. Sinds enkele jaren is hij daarnaast HBO docent elektrotechniek.

Sterrenkundige Jeffrey Bout

Meer informatie

De avond wordt gehouden in Het Groene Huis vlakbij de Sterrenwacht Midden-Nederland.

Locatie: Het Groene Huis
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Datum: 2 februari 2024
Tijd: 20:00 uur (de zaal opent om 19:30 uur)
Toegang: €7,50 – Leden gratis!   

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Scroll naar boven