International Sunday

International SUNday – 21 juni

Vanwege de regen en bewolking is onderstaand evenement helaas uitgekleed tot alleen de demonstratie zonneruis/radio-astronomie. Verder zijn we natuurlijk wel gewoon open voor vragen over sterrenkunde en onze vereniging. En natuurlijk de zon 🙂

Op 21 juni 2015 organiseert Stephen W. Ramsden, van het Charlie Bates Solar Astronomy Project uit de Verenigde Staten, voor de tweede keer International SUNday. Een evenement wat in het teken staat van onze eigen ster, de zon. Doel van CBSAP is om wetenschap laagdrempelig onder het grote publiek bekend te maken, en de zon is een herkenbaar object in onze hemel en daarmee een mooi voorbeeld om te gebruiken. Ook onze vereniging heeft dit als doelstelling: het populariseren van sterrenkunde onder een zo groot en breed mogelijk publiek. We doen daarom graag mee aan deze 2de editie en sluiten daarmee aan in een lange rij van internationale verenigingen en clubs!

Wat kun je bij ons doen deze 21 juni?

  • kijken naar de Zon door speciale zontelescopen;
  • praten met amateur astronomen over de zon;
  • we geven presentaties in het veld over de zon;
  • luisteren naar de zon (radio-astronomie);
  • leren over het spectrum van zichtbaar licht.

Vragen als “Hoe ver staat de zon van ons weg?”, “Hoe weten we wat voor stofjes er in de zon zitten?”, “Waarom is de zon zo mooi rond?” en “Wat is dat, een spectrum?” komen allemaal aan bod!

Het programma kan nog een beetje veranderen, dus hou dit bericht goed in de gaten. We starten om 14:30 en stoppen om 17:30. Er is koffie, thee en fris te koop in de sterrenwacht dus vergeet niet om kleingeld mee te nemen.

Scroll naar boven