Maansverduistering 27 juli, vanaf de Lange Jan in Amersfoort!

**Alle 36 kaarten zijn uitverkocht!** Op vrijdagavond 27 juli a.s. is er een bijzonder natuurverschijnsel: een totale maansverduistering. Rond 22.30 uur trekt de maan door de aardschaduw en kleurt dan bloedrood. Let op: Eventbrite vermeld soms 28 juli maar het is toch echt vrijdagavond 27 juli.

De maan staat op dat moment echter laag aan de horizon en is daardoor in de stad moeilijk te zien. Daarom is de sterrenwacht dan ook gesloten deze avond en beklimmen we de toren.
De Sterrenwacht Midden-Nederland biedt de gelegenheid dit bijzondere verschijnsel wél in zijn volle omvang te zien: vanaf de Onze Lieve Vrouwe toren in Amersfoort, waarvoor wij een speciale beklimming hebben georganiseerd! Tickets voor de beklimming zijn hier te koop.

Om 22.00 uur gaat de groep omhoog naar de 2e omgang, die vrij zicht heeft op het zuidoosten. Hier kun je genieten en uitgebreid foto’s maken van de verduisterde maan.Tijdens de beklimming vertelt een gids van het Gilde over de geschiedenis van de toren en op de 2e omgang geeft Andries Boone van de sterrenwacht uitleg over de maansverduistering zelf.

Mocht het die avond bewolkt zijn, dan gaat de beklimming niet door. Degenen die zich hebben aangemeld ontvangen hiervan dan tijdig bericht en ontvangen hun inschrijfgeld retour. Tip: neem een verrekijker mee om de verduistering nog beter te zien!

Scroll naar boven