Samenwerking organisaties

Organisaties

Onze sterrenwacht staat niet alleen. We trekken vooral op met het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) in Amersfoort. Onze sterrenwacht is dan ook op het CNME-terrein gelegen en dankzij de steun van de gemeente Amersfoort hebben we als vereniging een vaste plek in Amersfoort in ons pand aan de Schothorsterlaan nummer 27. Voor lezingen maken wij gebruik van Het Groene Huis op nummer 21.

De sterrenwacht is afdeling van de NVWS (Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde). Daarnaast werken we graag en goed samen met vrijwilligers van het grootste astronomie-forum van de Benelux: astroforum.nl.

Door samen te werken kunnen we grotere evenementen organiseren en vullen we elkaar aan. Vooral met het CNME is die band natuurlijk voor de hand liggend: het CNME richt zich op de natuur van onze planeet en wij richten ons op de ruimte waarin onze planeet zich bevindt. Dankzij de 23 graden scheefstand van de aarde bestaan bijvoorbeeld de bijen waar onze buren, de imkers op nummer 25, u alles over kunnen vertellen!

Scroll naar boven