Landelijke Sterrenkijkdagen: 11 maart 2022

Op vrijdag 11 maart is onze sterrenwacht gratis open voor publiek in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen.

We starten om 19:30 en gaan door tot een uur of 23:00. Je kunt door verschillende telescopen kijken naar de Maan, nevels en sterrenhopen. Je krijgt daarbij uitleg van de aanwezige enthousiaste leden die met eigen telescoop aanwezig zijn. Kijken is al leuk vanaf jonge leeftijd! Als het bewolkt is kan er helaas niet gekeken worden en vervalt dit gedeelte van het programma.

Helaas is de kans groot dat het bewolkt wordt, na een langere periode van prachtig weer. Het buitenprogramma staat dus op losse schroeven.

Om 20:00 uur wordt de lezing “Winterse sterrenbeelden” gegeven. Om 21:00 uur wordt deze lezing herhaald of wordt een algemene lezing over de sterrenhemel en sterrenkijken gegeven. Hoe werkt een telescoop eigenlijk? Wat valt er zoal te zien behalve sterren?

Het zou fijn zijn als je op de fiets kunt komen, er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren op de stalling naast Het Groene Huis of bij de sterrenwacht. Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij Het Groene Huis of het parkeerplaatsje naast Huis Schothorst. Bij de sterrenwacht zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Als beide parkeerplaatsen vol staan is het 7 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Schothorsterlaan (bij Be-Fit/Altis).

Het programma kan nog gewijzigd worden. Houd de website in de gaten.