Kijkavond – 19 Oktober 19:30

Op vrijdag 19 oktober zijn we vanaf 19:30 geopend voor een Kijkavond. Toegang is gratis. We richten enkele telescopen op mooie objecten aan de sterrenhemel. We geven een eenvoudig te volgen uitleg over de sterrenhemel. Dit verhaaltje is ook geschikt voor kinderen vanaf ~8 jaar en zal zo’n 20 minuten duren.
Binnen is de grote 14″ telescoop in bedrijf en buiten staan een paar sterrenwachtleden met hun eigen telescoop om je wat te laten zien van hun hobby. Er is dan zeker ook ruimte om te praten over de telescopen zelf mocht je daar vragen over hebben!

De toegang van de Kijkavond is gratis. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt gewoon langskomen om door één van de telescopen te komen kijken. Het zou fijn zijn als je op de fiets kunt komen, er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren op de stalling naast Het Groene Huis of bij de sterrenwacht. Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij Het Groene Huis of het parkeerplaatsje naast Huis Schothorst. Als dat vol staat is het 7 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Schothorsterlaan (bij Be-Fit/Altis).

Bij helder weer is de Kijkavond rond 23:00 afgelopen. Bij bewolking stoppen we meestal wat eerder.

Schothorsterlaan 27
3822 NA Amersfoort
Scroll naar boven