Ga met je vrienden naar het zomerkamp sterrenkijken van de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde

Woon je in de stad en en kun je door alle verlichting nooit goed sterrenkijken? Als je na zonsondergang op Google Maps kijkt, zie je hoe enorm veel lichtvervuiling er is in Nederland. Daarom organiseert de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde (JWG) elk jaar de JWG zomerkampen naar donkere locaties in Nederland. Speciaal voor jongeren en kinderen die sterrenkunde hebben als hobby.

Tijdens de zomerkampen van de JWG krijg je de kans om je onder te dompelen in de wereld van sterrenkunde. Naast het leren over de mysteries van het universum is er een heerlijk vakantieprogramma. Van speurtochten, sporten, spelletjes tot een gezellig kampvuur tijdens de bonte avond.

Lekker lang opblijven!

Op kamp trek je ’s avonds als het donker wordt een warme trui aan en kijk je door een telescoop naar andere sterrenstelsels of de ringen van Saturnus!. Of je neemt je slaapspullen mee naar buiten om op een zeil onder de sterrenhemel naar boven te kijken, terwijl de leiding sterrenbeelden aanwijst en de mythes die daarachter schuilgaan vertelt… Dat betekent dus lekker lang opblijven! Ook overdag wordt er natuurlijk aan sterrenkunde gedaan: je luistert naar verhalen en gaat misschien zelfs wel aan de slag met een eigen onderzoek.

Niet alleen leren maar ook onderzoek doen (foto: JoKa)

Verschillende leeftijdsgroepen

De kampen zijn op afgelegen locaties, ver weg van de stadslichten. Dit betekent dat de sterrenhemel goed te zien is. De JWG neemt telescopen mee en als het helder is, kun je genieten van het observeren van (vallende) sterren en andere hemellichamen.

Er zijn verschillende kampen, afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen van 8 tot 13 jaar zijn er twee kampen, genaamd JoKa, in het schilderachtige Ootmarsum op het Twentse platteland. Deze kampen zijn van 6 tot 12 augustus en 13 tot 19 augustus.

Voor jongeren van 13 tot 18 jaar is er het langere kamp, genaamd OK, in de buurt van Eindhoven, in het charmante Ommel. Dit kamp is van 23 juli tot 4 augustus.

Informatie

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze unieke zomerkampen, kun je meer informatie vinden en je aanmelden op de website van de JWG: www.sterrenkunde.nl/jwg/joka voor JoKa en www.sterrenkunde.nl/jwg/ok voor het OK-kamp.

Mis deze kans niet om de magie van de sterren te ervaren en je passie voor sterrenkunde te verkennen. Sluit je aan bij jongeren en kinderen met dezelfde interesses uit het hele land en laat je betoveren door de pracht van het universum.

Scroll naar boven