Sterrenwacht Midden-Nederland bestaat 35 jaar

Op 1 maart 1987 opende de sterrenwacht onder de naam ‘Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, Afdeling Amersfoort’ de deuren in park Schothorst.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw was er grote belangstelling voor de ruimtevaart en sterrenkunde. Deze interesse groeide door de fascinerende maanlandingen, de eerste vluchten langs planeten in het zonnestelsel en Carl Sagan’s serie Cosmos. Er werden in veel plaatsen in Nederland sterrenwachten opgericht waar enthousiaste vrijwilligers voorlichting gaven aan het publiek over de ontwikkelingen. Nu, 35 jaar later, is de sterrenwacht uitgegroeid tot één van de grotere sterrenwachten voor Midden-Nederland, vandaar de nieuwe naam ‘Sterrenwacht Midden-Nederland’.

Door de Coronapandemie gingen veel activiteiten de afgelopen twee jaar niet door. Voor het komende waarneemseizoen 2022-2023 kan de Sterrenwacht wel weer alle cursussen, kijkavonden en lezingen plannen. Geïnteresseerd in de Sterrenwacht Midden-Nederland? Voor maar een paar tientjes word je donateur en kun je lid worden van allerlei werkgroepen en kennis maken met het heelal, leren waarnemen, kennis delen of astrofoto’s maken.

Scroll naar boven