Naamswijziging Sterrenwacht

Na ruim vijfentwintig jaar kiest Publiekssterrenwacht Schothorst voor een nieuwe naam! Met ingang van 1 november 2014 gaat de sterrenwacht door het leven als Sterrenwacht Midden-Nederland. De sterrenwacht blijft uiteraard onderdeel van de LSPS en lid van de KNVWS als Afdeling Amersfoort.

Maurits Polak, betrokken bij de naamswijziging:

“We merkten de afgelopen drie jaar dat de naam die wij voeren als te lokaal werd ervaren, vooral door de pers in de plaatsen rond Amersfoort. Wij zijn weliswaar een in Amersfoort gebaseerde sterrenwacht maar wij zijn er natuurlijk voor iedereen uit de regio. Niet elke plaats heeft tenslotte een sterrenwacht, maar het heelal hangt wel boven elke stad of elk dorp! We verwachten met de nieuwe naam beter zichtbaar te worden in de regio en het past beter bij onze ambitie.”

Na een enquête onder de leden van de vereniging werd gekozen voor de nieuwe naam welke de ambitie van de vereniging beter weergeeft: een sterrenwacht voor en door geïnteresseerden uit de hele regio Midden-Nederland. De doelstelling blijft ongewijzigd, namelijk het populariseren van de weer- en sterrenkunde onder een zo groot mogelijk publiek, en de gezamenlijke beoefening van de hobby.

De komende periode wordt de nieuwe naam overal doorgevoerd. De website van de sterrenwacht is voortaan bereikbaar ophttp://www.sterrenwacht-mn.nl maar het oude website domein blijft nog een tijdje actief in de e-mailadressen.

Op Twitter is de sterrenwacht nu al terug te vinden als @SterrenwachtMN en op Facebook als Sterrenwacht Midden-Nederland.

Voor meer informatie kijk op onze website http://www.sterrenwacht-mn.nl.
Vragen kunt u voorlopig nog stellen via info@publiekssterrenwacht.nl.

Scroll naar boven