Jubileum 30 jaar sterrenwacht – 3 mrt

Op 1 maart 1987 opende de huidige sterrenwacht onder de naam Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, Afdeling Amersfoort haar deuren op de huidige locatie in park Schothorst.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw was er volop belangstelling voor de ruimtevaart en sterrenkunde vooral dankzij de fascinerende maanlandingen, de eerste vluchten langs planeten in ons zonnestelsel en Carl Sagan’s serie Cosmos. Als gevolg onstonden er op vele plaatsen in Nederland sterrenwachten waar enthousiaste vrijwilligers voorlichting gaven aan het publiek over de toenmalige ontwikkelingen. Nu, 30 jaar later, is de sterrenwacht, dankzij de inzet van enthousiaste leden, uitgegroeid tot één van de grotere sterrenwachten voor Midden-Nederland.

Inmiddels heet de sterrenwacht al een paar jaar Sterrenwacht Midden-Nederland en organiseert zij op 3 maart diverse activiteiten voor het publiek.

Vanaf 20.00 uur geven leden van de sterrenwacht in Het Groene Huis te Amersfoort, Schothorsterlaan 21, enkele workshops waar u gratis aan kunt deelnemen. Er wordt uitleg gegeven over de werking van telescopen, u krijgt een sneak preview van de succesvolle basiscursus ‘Sterrenkunde voor Beginners’ en u kunt kennismaken met radioastronomie en astrofotografie. Kortom een interessante avond! En als het helder weer is dan heeft u de gelegenheid om vanaf ~22.00 uur onder leiding van enkele vrijwilligers, zelf sterren te kijken met de grote kijker van de sterrenwacht zelf.