Cursus Slimme Telescopen: Uw eigen ‘Hubble telescoop’ binnen handbereik!

Bent u altijd al gefascineerd geweest door de sterrenhemel? Heeft u al serieus nagedacht over de aanschaf van een telescoop, voor uzelf of uw kinderen, en misschien al eens de knoop doorgehakt?

Velen ging u voor en vaak liep het op een teleurstelling uit. De telescoop bleek te duur, te zwaar, te ingewikkeld in gebruik, objecten waren niet te vinden of leken in de verste verte niet op die mooie plaatjes op het internet. Herkenbaar? Gelukkig is er nu een oplossing! In korte tijd heeft een reeks nieuwe, innovatieve, geautomatiseerde telescopen de wereld veroverd: de ‘smart telescope’. Deze slimme telescoop is relatief goedkoop, licht en eenvoudig te bedienen met een smartphone. Hij vindt zelf de gewenste objecten en levert spectaculaire (live) beelden, die je ook kunt opslaan en bewerken. Hierdoor zie je met een smart telescope vaak veel sneller, meer en beter dan met een traditionele telescoop met complexe fotoapparatuur erop gemonteerd. Zo haal je als het ware je eigen, kleine ‘Hubble telescoop’ in huis!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan deel aan de cursus Smart Telescopes, georganiseerd door de Sterrenwacht Midden-Nederland. In 2 avonden leer je de ins en outs van een aantal smart telescopes en ben je klaar om er zelf 1 aan te schaffen en met succes te gaan gebruiken. Ook vertellen we je wat er nodig is om een bestaande telescoop ‘smart(er)’ te maken, zodat je zelf met wat wordt genoemd ‘Electronically Assisted Astronomy’ aan de slag kunt gaan.

Wanneer : woensdag 17 en 24 april.
Waar: Sterrenwacht Midden Nederland, Schothorsterlaan 27, Amersfoort
Tijdstip: 20:00 – 22:00 uur
Prijs: Gratis voor leden. Niet-leden betalen 20,- euro.
Aanmelden: Via Eventbrite

Scroll naar boven