Zonnestelsel

Geannuleerd: Basiscursus Sterrenkunde voor beginners

Helaas hebben we, door de nieuwe maatregelen rond het Coronavirus, moeten besluiten om de Basiscursus Sterrenkunde te annuleren. We hopen dat we in het voorjaar de cursus weer kunnen organiseren.

Na een periode zonder veel activiteit, door het Corona virus uiteraard, starten we weer met de Basiscursus Sterrenkunde!
14 oktober is het zover en starten we met een nieuwe groep cursisten. We nemen uiteraard wel de nodige voorzorgsmaatregelen en volgen daarbij de regels die het RIVM voorschrijft. We verhuizen daarom van onze eigen sterrenwacht naar de buren van het Groene Huis, om zodoende wat meer cursisten de kans te geven deze leuke en leerzame avonden bij te wonen. In de kleinere sterrenwacht, mogen we volgens de RIVM regels, een veel kleiner aantal cursisten toelaten.

Maar nu over de cursus zelf. Heb jij enig idee wat er nou precies gebeurt tijdens een bloedmaan? Vraag je je misschien af hoe sterren geboren worden en wat een supernova nou precies is? Of wil jij wel eens wat meer van die zogenaamde exoplaneten weten? 

Naast deze onderwerpen wordt er nog veel meer behandeld in de cursus. In vogelvlucht ga je in zes woensdagavonden steeds meer over het heelal leren. Misschien heb je de Orionnevel al wel eens gezien, of wat dacht je van zo’n prachtige sterrenhoop? De mooiste plaatjes komen voorbij, en binnenkort kun jij je vrienden en familie hier van alles over vertellen. 

De groep komt op 14, 28 oktober en 4, 11, 18 en 25 november bij elkaar in het Groene Huis aan de Schothorsterlaan. Een kopje koffie vooraf en dan gaan we om 20:00 toch echt beginnen zodat we om 22:00 weer klaar zijn. Voor de cursus betaal je €75,- exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling dat we als leidraad voor de cursus gebruiken en via bol.com besteld kan worden. 

Na afloop van de basiscursus weet je ongetwijfeld meer te vertellen over het ontstaan van het heelal en de geschiedenis van de sterrenkunde – maar dan moet je nog wel eerst even dat ticket aanschaffen. Dat doe je via Eventbrite. Dit ticket geldt uiteraard voor alle avonden. Tot ziens in Het Groene Huis! 

Nadere informatie: 

Mail naar: basiscursus@sterrenwacht-mn.nl

Adres Groene Huis:
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort 


Scroll naar boven