21 april 2023: Lezing “Missie Maan” door Alex Scholten

Op 21 april 2023 organiseren we de publiekslezing “Missie Maan” door Alex Scholten. De lezing vindt plaats in Het Groene Huis.

Missie Maan

Met de recente lancering van de onbemande Artemis I begint een nieuwe fase in het maanonderzoek vorm te krijgen. Waarom gaan we terug naar de Maan? We stonden vijftig jaar geleden toch ook al op de Maan?
In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van het onderzoek naar de Maan en wat er sinds de Apollo-tijd allemaal gebeurd is. Wat is het doel van dit Artemis-project en wat is het verschil met de Apollo-maanreizen? En hoe heeft de ruimtevaart tot nu toe bijgedragen aan meer inzicht over de geschiedenis van onze nabije buur.

Over Alex Scholten

Alex Scholten (1962), woonachtig in het Gelderse Eerbeek, is al 50 jaar actief amateur-sterrenkundige, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar ons zonnestelsel. Hij is publieksvoorlichter bij de Volkssterrenwacht Bussloo (bij Apeldoorn) waar hij regelmatig presentaties en cursussen verzorgt. In het dagelijks leven is de spreker werkzaam als IT teamcoördinator bij de verzekeringsmaatschappij Achmea in Apeldoorn. Recent heeft hij zijn eerste boek “Reis naar de Sterren” uitgegeven.

Tip: kijk ook eens op zijn website reisnaardesterren.nl.

Locatie: Het Groene Huis
Adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Datum: vrijdag 21 april 2023
Tijd: 20:00 uur (de zaal opent om 19:30 uur)
Toegang: €7,50 – Leden gratis!

Foto: artist’s impression van de Orion-capsule door NASA

Scroll naar boven