Leer nu sterrenkijken in 3 avonden

Veel mensen zijn gefascineerd door de sterrenhemel, maar het komt er vaak niet van om zich hier verder in te verdiepen. Het kan ook anders: bekijk de kraters op de maan van dichtbij en geniet van de aanblik van planeten als Jupiter en Saturnus, sterrenhopen en verre sterrenstelsels in een echte telescoop! Herken voortaan de bekendste sterrenbeelden en leer er je weg mee vinden aan de nachtelijke hemel!

Dit kan binnenkort al. Op de woensdagavonden 27 november en 11 december a.s. van 20.00 tot 22.00 uur, geeft Sterrenwacht Midden-Nederland aan de, Schothorsterlaan 27 in Amersfoort de waarneemcursus “De hemel van najaar 2019”

In vervolg hierop organiseren we speciaal voor de deelnemers aan deze cursus een praktijkavond waarin het geleerde in praktijk kan worden gebracht.

Je leert in deze cursus de belangrijkste sterrenbeelden herkennen en sterrenstelsels en andere interessante hemellichamen terug te vinden. Daarvoor leer je hoe te ‘navigeren’ langs de sterrenhemel.

Op de speciale praktijkavond ga je zelf aan de slag met een echte telescoop en leer je de fijnere kneepjes van het waarnemen. Ook voor mensen die al een telescoop hebben staan, maar daar weinig mee doen, is dit een goede gelegenheid om weer in te stappen in de wondere wereld van de
kosmos.

Interesse? Deelname kost 20 Euro per persoon.
Schrijf je in vóór 24 november a.s. in op De hemel van najaar 2019… Leer nu sterrenkijken in 3 avonden

Scroll naar boven