Basiscursus Sterrenkunde voor beginners

Door de grote belangstelling voor deze, in het voorjaar van 2015 geplande, cursus, hebben we het maximum aantal deelnemers bereikt. In het najaar van 2015 organiseren we weer een Basiscursus Sterrenkunde.

Heb je dat ook: je vraagt jezelf af welke sterren zie ik nu eigenlijk? Maar er leven misschien ook diepere vragen als: hoe het heelal is ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin? Tal van hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de Melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

De sterrenwacht voor Amersfoort en omgeving biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door je in een zestal cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, de geschiedenis, sterrenhemel, de combinatie aarde en maan, ons zonnestelsel, het Melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op een zestal woensdagavonden, te weten 11, 18 & 25 maart, 1, 8 en 15 april 2015. Deze duren van 20:00 tot ~22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 60 euro exclusief Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus, en die u zelf aan kunt schaffen.

Wil je naast kennis opdoen ook zelf gaan waarnemen of heb je misschien al een eigen telescoop staan waar je weinig mee doet? Reserveer dan ook de avonden van 22, 29 april en 6 mei 2015. De succesvolle praktische cursus De Hemel Van…2015 wordt dan georganiseerd. Je wordt ingewijd in de basisprincipes van het navigeren aan de hemel en leert de kneepjes van het waarnemen met een telescoop.

Nadere informatie:

Arjan de Boer: Arjan.de.Boer@sterrenwacht-mn.nl
Bas Bakker: secretaris@sterrenwacht-mn.nl

Scroll naar boven