Astronomische highlights en Sterrenwacht activiteiten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tiny Talk 12 mei 2023: “Fotometrie en Spectroscopie: Onderwijs op het Anton Pannekoek Observatorium” (alleen leden)

12-05-2023 20:00 22:00

Op vrijdag 12 mei staat een hele interessante Tiny Talk op de agenda! Rasjied Sloot, verbonden aan zowel het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde van de Universiteit van Amsterdam als aan het ARTIS Planetarium, komt ons vertellen over onderwijs en onderzoek op het Anton Pannekoek Instituut. De nadruk zal daarbij liggen op fotometrie en spectroscopie.

Kom naar mijn lezing op de sterrenwacht en laat je meeslepen door mijn fascinerende verhaal over mijn passie voor astronomie en mijn avontuurlijke reis als astronoom. Tijdens de lezing zal ik mijn persoonlijke verhaal delen over hoe ik van mijn vroege interesse in de astronomie uitgroeide tot een docent/onderzoeker aan de UvA in de optische sterrenkunde.
Maar dat is niet alles! Ik zal ook spreken over het onderwijs op de UvA (het waarneem-curriculum) en de afstudeerprojecten van mijn studenten, waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals de zon, exoplaneten en sterrenstelsels. Bovendien zal ik mijn eigen onderzoek bespreken over snelle optische variabiliteit bij flare stars.
Alle student-onderzoeken zijn uitgevoerd op het Anton Pannekoek Observatorium en vaak uit uitvoerbaar met amateur telescopen. Kom naar mijn lezing en laat je inspireren!

Over Rasjied Sloot

Rasjied Sloot heeft Natuur- en Sterrenkunde gestudeerd aan zowel de Vrije Universiteit Amsterdam als de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2004 afstudeerde. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor waarnemen met telescopen en onderwijs. Tijdens zijn bachelor heeft hij zich gespecialiseerd in spectro-astrometrie en tijdens zijn master heeft hij onderzoek gedaan naar (H-alfa) variabiliteit bij zware O-type sterren.
Na zijn studie heeft Rasjied ruim 10 jaar als eerstegraads Natuurkunde docent gewerkt op een middelbare school en heeft hij enkele jaren in de financiële sector gewerkt. Momenteel is hij verbonden aan het Anton Pannekoek Instituut voor Astronomie aan de UvA, waar hij al 9 jaar observationele sterrenkunde doceert en deel van zijn tijd besteedt aan (PhD-)onderzoek naar snelle optische variabiliteit.
In zijn vrije tijd is Rasjied vrijwilliger bij het ARTIS planetarium, waar hij publiekslezingen geeft. Bij helder weer wordt het observatorium op het dak van zijn huis geautomatiseerd gebruikt voor deep-sky imaging.

We hopen, mede omdat we een externe spreker geboekt hebben, op een grote opkomst!

Let op: deze Tiny Talk is alleen toegankelijk voor leden en donateurs van Sterrenwacht Midden-Nederland.

Scroll naar boven