30 oktober 2021: Nacht van de Nacht

Op zaterdag 30 oktober is onze sterrenwacht gratis open voor publiek in het kader van de Nacht van de Nacht.
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

Dit is voor onze sterrenwacht een mooie gelegenheid hieraan mee te werken en zo het publiek te laten genieten van wat er aan de hemel staat.

U kunt door verschillende telescopen van onze leden en de vaste telescoop van de sterrenwacht kijken. Enthousiaste leden geven u uitleg over wat u ziet en zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Bij bewolkt weer kan er niet door de telescopen gekeken worden maar zal er een praatje worden gehouden in de sterrenwacht. Ook dan kunt u uw vragen stellen.

We starten om 19:00 uur en eindigen om 22:00 uur.

Het zou fijn zijn als u met de fiets kunt komen. U kunt deze stallen naast het Groene Huis of bij de sterrenwacht. De auto kunt u parkeren bij het Groene Huis of de parkeerplaats naast huis Schothorst. Bij de sterrenwacht zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Als dat vol staat is het 7 min lopen vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Schothorsterlaan bij Be-Fit/Altis.

Tot dan!

Toegang gratis, maar reserveren noodzakelijk.

Foto: Jan Koeman.

Scroll naar boven