Heel Nederland Kijkt Sterren

3-12 NPO1: Heel Nederland Kijkt Sterren!

Afgelopen woensdag 3 december zond Omroep Max het live programma Heel Nederland Kijkt Sterren uit. Een uniek programma waar in anderhalf uur ruime aandacht gegeven werd aan sterrenkunde. Het programma werd gepresenteerd door Govert Schilling (bekend van zijn sterrenkundige praatjes in DWDD), Andre Kuipers en presentator Jeroen Latijnhouwers. Voor het eerst in decennia weer aandacht voor de sterrenkunde op de Nederlandse televisie en dat bleek geen jaar te laat: ruim 1, 2 miljoen mensen keken naar het programma! En daarmee blijkt sterrenkunde een onderwerp wat onder de mensen leeft. Dat bleek ook op Twitter waar Maurits Polak tijdens de uitzending actief meedeed om vragen te beantwoorden van de Twitteraars. Een halfuur na de start van de uitzending was #HNKS zelfs trending topic!

Op de foto een kijkje achter de schermen bij interview Hanny van Arkel

Het succes van het programma was mede te danken aan de aandacht de avond ervoor in het programma De Wereld Draait door waar Govert samen met twee erg enthousiaste meiden het publiek vast opwarmde. Betere promotie was niet denkbaar.

In het programma ook veel bekenden uit ´the scene´ zoals vooral veel leden van astroforum.nl en bekende astrofotografen zoals Andre van der Hoeven. Hanny van Arkel is bekend van de ontdekking van Hanny´s Voorwerp en mocht natuurlijk ook niet ontbreken net als Andre Kuipers en diverse Nederlandse astronomen.

Scroll naar boven