UPDATE 19 sept 12:00 – Met de huidige voorspellingen gaat het sterrenkijken in de avond door!

In 2011 kwam toen-nog-bestuurslid Maurits Polak met het initiatief voor Sterren in Amersfoort. Een laagdrempelig evenement waarbij iedereen door een echte telescoop kon kijken. Op het grote grasveld tussen Schothorst en Kattenbroek stonden er zo in september 2011 een kleine dertig telescopen, het weer was prima en uiteindelijk kwamen er bijna 500 mensen, waaronder veel kinderen, langs om door een telescoop naar de zon, maan en sterrenhemel te kijken. Vaak was dat voor de eerste keer! Bij afloop werd gevraagd “Het was leuk! Organiseren jullie dit volgend jaar weer?”

Het antwoord op die vraag was “Ja!” en sterker nog: elk jaar sinds 2011 organiseert Sterrenwacht Midden-Nederland hetzelfde evenement. De naam werd in 2012 veranderd naar Zie de Sterren! en elk jaar kwam er een activiteit bij zoals het NOVA mobiel planetarium, Abe de Verteller en nog veel meer! Helaas zat het weer ook drie jaar lang behoorlijk tegen, maar elk jaar mochten we toch veel bezoekers ontvangen!

In 2015 is Zie de Sterren! alweer vijf jaar oud en gaan we wat terug naar de basis: sterrenkijken. Daarmee is er het risico dat het weer tegenzit en dan komt er weinig van sterrenkijken. Maar we hebben meer in huis en dat gaat gewoon wel door.

De agenda komt te staan op de site voor dit evenement: www.ziedesterren.nl. Hou die site goed in de gaten, dáár komen de updates en zie je de activiteiten.