We barsten uit onze voegen!

In 2017 bestaat Sterrenwacht Midden-Nederland alweer 30 jaar. Al in 1981 werd er door de stichters nagedacht over een sterrenwacht en in 1987 kwam dat er dan echt van, in de vorm van onze sterrenwacht. We zitten al bijna dertig jaar in hetzelfde gebouw!
Dat is reden voor een feestje in 2017. En tegelijkertijd merken we dat het fijne gebouwtje toch echt te klein is geworden: elke Kijkavond van 2016 barst het uit de voegen! We kunnen maximaal 40 mensen goed aan, en met letterlijk proppen is het met 70 mensen vol. Daar worden wij blij van. En het is een zorg want onze doelstelling is het populariseren van de fantastische hobby sterrenkunde en lange wachttijden, hoge temperaturen en een uur staan tijdens een lezing is niet wat wij fijn vinden voor onze bezoekers!

We gaan op zoek naar een oplossing en tot die tijd weten we gelukkig dat onze bezoekers elke avond hartstikke enthousiast zijn! Op de 26ste weer een leuke lezing, en vast weer met een volle zaal. De Landelijke Sterrenkijkdagen komen er aan, eerste helft maart. En na de zomerstop organiseren we weer Zie de Sterren!, ons grootste evenement goed voor enkele jaar weer honderden bezoekers! Tot ziens!