Praktische waarneemcursus De Hemel Van 2018

Veel mensen zijn gefascineerd door de sterrenhemel maar het komt er vaak niet van om zich hier verder in te verdiepen. Sterrenwacht Midden-Nederland geeft je de kans in een gezellige en leerzame omgeving aan de slag te gaan met een telescoop: bekijk de kraters op de maan van dichtbij en geniet van de aanblik van planeten als Jupiter en Saturnus en verre sterrenstelsels door een echte telescoop!

Dit kan bij ons op 3 avonden. De eerste avond is woensdag 25 april a.s. om 20.00 uur. Wij organiseren dan weer de succesvolle praktische waarneemcursus “De hemel van…”. De cursus heeft plaats in de ons sterrenwacht-gebouw aan de Schothorsterlaan nummer 27 in Amersfoort. De tweede avond is op woensdag 9 mei.

Je maakt kennis met de sterrenhemel die elk seizoen weer anders is. Je leert de belangrijkste sterrenbeelden en sterrenstelsels te vinden en zelfs te navigeren langs de sterrenhemel!

Op een speciale praktijkavond, waar we de datum als groep van vaststellen, ga je zelf aan de slag met een echte telescoop en leer je de fijne kneepjes van het waarnemen. Dit kun je ook prima doen met je eigen telescoop die je dus mee mag nemen. De Hemel Van is een een goede gelegenheid weer in te stappen in de wondere wereld van de kosmos!

Let op: je ziet bij de ticket één datum staan en dat is die van de eerste avond. De 2de avond is dus op 9 mei en de 3de avond plannen we als groep t.z.t. in. De ticket is dus gewoon voor de hele cursus!

Koop je ticket hier! Er zijn maar 20 tickets dus wacht niet te lang met reserveren!