Landelijke Sterrenkijkdagen 2017 – 3 mrt

**UPDATE 18:00 –> Het is te bewolkt voor sterrenkijken maar we zijn wel open maar vanaf 20:00 in Het Groene Huis!

Op 3 maart vieren wij niet alleen ons jubileum maar zijn wij ook geopend in het  kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen! Naast de activiteiten van de jubileum-avond (zie het andere artikeltje daarover) organiseren we een Kijkavond bij de sterrenwacht. In de kijkruimte van de sterrenwacht kun je door de grote telescoop kijken. Deze heeft een opening van een flinke 35 centimeter en dat is één van de grotere telescopen in Nederland. Midden in je spreekwoordelijke achtertuin!

Buiten staan diverse telescopen opgesteld van sterrenwachtleden en amateurs van astroforum.nl, die speciaal voor deze avond met hun eigen telescoop naar Amersfoort komen om je een blik op deepsky-objecten en de Maan te gunnen. Vroeg in de avond ook Venus, en heel misschien laat Mars zich nog door de bomen zien.

We starten op 20:00, dan schemert het nog een beetje maar voor Venus en de Maan is dat geen probleem. Om een uur of elf houden we het voor gezien. Uiteraard is deze activiteit onder voorbehoud van helder weer! Als je door de wolken alleen maar een pluizige Maan ziet kun je er vanuit gaan dat de avond helaas niet door kan gaan.

Maar we gaan uit van het bestelde heldere weer!

Scroll naar boven