Landelijke Sterrenkijkdagen – 16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 is onze sterrenwacht gratis open voor publiek in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen.

Vanwege de slechte weersomstandigheden gaat de Kijkavond en lezing niet door. We zijn wel open vanaf 19:00 voor Abe de Verteller.

We starten om 19:00 met de Kijkavond. Je kunt dan door verschillende telescopen kijken naar de Maan, nevels en sterrenhopen. Daarbij krijg je uitleg van de aanwezige enthousiaste leden die met eigen telescoop aanwezig zijn. Kijken is al leuk vanaf jonge leeftijd!

Van 19:00 tot 19:20 en van 19:50 tot 20:10 vertelt Abe de Verteller een mooi verhaal over de sterrenhemel. Deze verhalen zijn geschikt voor kinderen en leuk spannend. Je hoort over de invloed van de oude Grieken op de ons nu nog bekende sterrenbeelden.

Om 20:00 kun je bij het Groene Huis terecht voor de lezing door dr.ir. Wieger Wamelink, ecoloog en exobioloog verbonden aan de Universiteit van Wageningen. Hij vertelt over zijn studie naar ruimtelandbouw. Dus hoe kunnen we plantjes laten groeien op de maan, of op Mars. Aanmelden voor de lezing is noodzakelijk en we vragen hier een kleine bijdrage voor van 2 euro 50. Kaarten bestel je hier. Deze lezing is geschikt voor jongvolwassenen en ouder.

Aanmelden voor de Kijkavond en de verhalen door Abe de Verteller is niet nodig. Kom liefst op de fiets want parkeerplekken zijn beperkt maar vooral omdat wij graag duurzaam gebruik van ons Ruimteschip Aarde stimuleren.