Landelijke Sterrenkijkdagen (12 mrt)

Heb je altijd al eens door een telescoop willen kijken maar kwam het er nooit van? Kom dan 12 maart naar Sterrenwacht Midden-Nederland tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. De sterrenwacht is op zaterdag 12 maart geopend en je kunt daar terecht voor een blik op het heelal door de 35cm grote professionele telescoop of door één van de aanwezige andere telescopen. Je wordt natuurlijk begeleid door de aanwezige leden van de sterrenwacht en amateur astronomen uit de regio die je graag meer vertellen over wat er te zien is!

De kijkavond start om 19:00. Om 19:30 geeft Rob Walrecht een overzicht van de actuele sterrenhemel. Om 20:00 volgt een ‘teaser’  van onze succesvolle Basiscursus Sterrenkunde voor Beginners. Rob Walrecht geeft tenslotte om 20:30 een lezing over de Kleine Werelden in ons zonnestelsel zoals Ceres en Pluto.

En natuurlijk zijn er net als de vorige jaren amateur astronomen met eigen telescoop aanwezig die je bijvoorbeeld de Maan in het Eerste Kwartier, en de planeet Jupiter laten zien. Of misschien heb je zelf iets wat je graag wilt zien?

Het kijken door de telescopen is leuk voor kleine kinderen vanaf een jaar of 4. De lezing over de sterrenhemel v.a. 8 jaar. De teaser van de basiscursus en de lezing Kleine Werelden v.a. 12 jaar.

Kleed je in ieder geval warm aan want het is ‘s avonds nog behoorlijk fris! De toegang voor alle activiteiten is gratis!

Bij regen of zware bewolking gaat de Kijkavond helaas niet door en sluiten wij de avond af na de lezingen.