Kijkavond – 17 maart 19:30

Volgens de weersverwachting is het geheel bewolkt vanavond. Hierdoor is de kans erg groot is dat er niet met telescopen gekeken kan worden vanavond. De presentatie gaat wel door, deze zal wat langer zijn.

Het is erg koud vandaag (tot -4), dus een dikke jas, handschoenen, sjaal etc… zijn niet overbodig. Telescopen staan namelijk buiten en onder een open dak.

Op zaterdag 17 maart is er weer een Kijkavond. Vanaf 19:30 vertellen we in een korte presentatie iets over de sterrenhemel en richten enkele telescopen op mooie objecten aan de sterrenhemel. De presentatie is eenvoudig te volgen en is ook geschikt voor kinderen vanaf ~8 jaar. De presentatie zal zo’n 20 minuten duren.

Binnen is de grote 14″ telescoop in bedrijf en buiten staan een paar sterrenwachtleden met hun eigen telescoop om je wat te laten zien van hun hobby. Er is dan zeker ook ruimte om te praten over de telescopen zelf, mocht je daar vragen over hebben!

De toegang tot de Kijkavond is gratis. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt gewoon langskomen om door één van de telescopen te komen kijken. Op de fiets komen is het makkelijkst, er is voldoende ruimte om de fiets te parkeren op de stalling naast Het Groene Huis of bij de sterrenwacht. Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij Het Groene Huis of het parkeerplaatsje naast Huis Schothorst. Als dat vol staat is het 7 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan het begin van de Schothorsterlaan (bij Be-Fit/Altis).

Bij helder weer is de Kijkavond rond 23:00 afgelopen. Bij bewolking stoppen we meestal eerder.