Basiscursus Sterrenkunde voor beginners – voorjaar 2022

Heb je dat ook: je vraagt jezelf af welke sterren zie ik nu eigenlijk? Maar er leven misschien ook diepere vragen als: hoe het heelal is ontstaan? En wat is de plek van onze aarde daarin? Tal van hemelverschijnselen als zonsverduisteringen en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de Melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

De sterrenwacht voor Amersfoort en omgeving biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door je in een zestal cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We behandelen daarbij de volgende onderwerpen:

  1. Wat is er te zien? Navigatie, sterrenbeelden en objecten
  2. De geschiedenis van de sterrenkunde
  3. De aarde, de maan en de zon
  4. Het zonnestelsel, meteoren en planetoïden
  5. Het melkwegstelsel, sterren, sterhopen en nevels
  6. Het heelal, sterrenstelsel, en de evolutie van het heelal

Je kunt je inschrijven voor de cursus die steeds op een woensdagavond van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur gegeven wordt. De cursus wordt gegeven in het gebouw van de sterrenwacht. Alleen de 1e les op 23 februari 2022 zal online via Zoom zijn.

Datums: 23 februari, 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart en 6 april 2022 (deze slaat de voorjaarsvakantie over)

De kosten voor deelname bedragen € 75,00

Daarbij adviseren wij als leidraad/naslagwerk bij de cursus ook het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling aan te schaffen.

Nadere informatie en aanmelden

Voor meer info kunt u een bericht sturen naar: penningmeester@sterrenwacht-mn.nl.

Aanmelden verloopt via Eventbrite.

Scroll naar boven