Basiscursus Sterrenkunde voor beginners najaar 2019

Zonnestelsel

De zomer komt tot een eind en over een paar maanden sta je weer onder een koude, heldere winterhemel en vraag je jezelf af welke sterren je daar eigenlijk ziet. Misschien zijn wat groepjes sterren je opgevallen die je alleen in de winter ziet? Of misschien heb je fundamentele vragen over het ontstaan van het heelal en de plek van onze aarde daarin. Veel hemelverschijnselen zoals zons- en maansverduisteringen, de beweging van de planeten, het komen en gaan van bepaalde sterrenbeelden en hoe de Melkweg past in het grote geheel van het universum zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

Als Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort bieden wij jou die basiskennis graag aan en brengen daarmee de sterrenhemel een stuk dichterbij. In een zestal cursusavonden maken wij je wegwijs op het gebied van astronomie: we vertellen je over de geschiedenis van astronomie, beweging van de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, de planeten in ons zonnestelsel, ons melkwegstelsel, het heelal en meer.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 16, 23 en 30 oktober en 6, 13 en 20 november 2019. De lessen duren van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 75 euro exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus. Dit boek is eenvoudig zelf aan te schaffen.

De tickets voor de cursus zijn hier te bestellen.

Nadere informatie: 

Mail naar voorzitter@sterrenwacht-mn.nl