Basiscursus Sterrenkunde voor beginners

Sterrenkunde

Onderwerp: een basiscursus sterrenkunde
Wanneer: 7, 14, 21 en 28 oktober en 4 & 11 november 2015
Voor wie: iedereen die iets van sterrenkunde wil weten
Prijs: 60 euro exclusief cursusboek
Aanmelden: duncan.broekhuizen@sterrenwacht-mn.nl of secretaris@publiekssterrenwacht.nl (Bas Bakker)

Vraagt u zich wel eens af welke sterren u nu eigenlijk ziet als u op een heldere avond naar boven kijkt? Of wellicht heeft u diepere vragen als: hoe is het heelal ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin? Tal van hemelverschijnselen als zon- en maanverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de Melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort biedt die basiskennis al decennia met succes aan en brengt de sterrenhemel ook in de herfst van 2015 een stuk dichterbij door u in 6 cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, haar geschiedenis, de sterrenhemel, de band tussen aarde en maan, ons zonnestelsel, het Melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 7, 14, 21 en 28 oktober en 4 & 11 november 2015. Deze duren van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 60 euro exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus en die u zelf dient te schaffen.

Nadere informatie:

Duncan Broekhuizen: duncan.broekhuizen@sterrenwacht-mn.nl

Bas Bakker: secretaris@publiekssterrenwacht.nl

Voor meer informatie over de sterrenwacht zie http://www.sterrenwacht-mn.nl