Basiscursus Sterrenkunde voor Beginners (9 mrt)

Heb je dat ook: je vraagt jezelf af welke sterren zie ik nu eigenlijk? Maar er leven misschien ook diepere vragen als: hoe het heelal is ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin? Tal van hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de Melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

De sterrenwacht voor Amersfoort en omgeving biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door je in een zestal cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, de geschiedenis, sterrenhemel, de combinatie aarde en maan, ons zonnestelsel, het Melkwegstelsel en het heelal.

1e avond De geschiedenis van de en moderne sterrenkunde
2e avond De sterrenhemel (o.a. sterrenbeelden en de dierenriem)
3e avond De aarde, maan en zon
4e avond Het zonnestelsel, meteoren en planetoïden
5e avond Het melkwegstelsel, sterren, sterhopen en nevels
6e avond Het heelal, sterrenstelsel, en de evolutie van het heelal

Deze basiscursus wordt gehouden op een zestal woensdagavonden, te weten 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 13 april. Deze duren van 20:00 tot ~22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 60 euro exclusief Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus, en die u zelf aan kunt schaffen.

Nadere informatie en aanmelden:
Arjan de Boer: voorzitter@sterrenwacht-mn.nl

Algemene informatie
Sterrenwacht Midden-Nederland | Schothorsterlaan 27 | 3822 NA Amersfoort
www.facebook.com/publiekssterrenwacht
www.twitter.com/sterrenwachtmn