Basiscursus Sterrenkunde beginners – mrt 2017

Welke ster is die gele daar? En waarom is die eigenlijk geel en zijn andere wittig? Hoe ontstaan die sterren en hoe zit het met sterrenstelsels? De meeste hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie zelf goed te herkennen! En het is nóg interessanter als je ook weet hoe de mechaniek erachter werkt, of welke natuurkundige wet ze tot stand brengt en in stand houdt.

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort kan je die basiskennis geven en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij tijdens een zestal cursusavonden. Je wordt wegwijs gemaakt op het gebied van astronomie en ook de ruimtevaart komt voorbij. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, haar geschiedenis, de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, ons zonnestelsel, en ook nog het melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 8, 15, 22, 29 maart en 5 plus 12 april 2017. De lessen duren van 20:00 tot ~22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen €60,00 exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus en die u zelf moet aanschaffen. Dit handboek is ook ná de cursus een mooi naslagwerk en z’n geld daardoor meer dan waard.

Nadere informatie:

Duncan Broekhuizen: penningmeester@sterrenwacht-mn.nl