Basiscursus sterrenkunde – apr 2019

Pixabay License Free for commercial use No attribution required

Wederom organiseert de regionale sterrenwacht de succesvolle basiscursus sterrenkunde voor het 4e jaar op rij! Wees er snel bij want vol=vol.

Vraagt u zich wel eens af welke sterren u nu eigenlijk ziet als u op een heldere avond naar boven kijkt? Of wellicht heeft u diepere vragen als: hoe is het heelal ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin?

Tal van hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door u in zes cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, de geschiedenis van sterrenkunde, de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, ons zonnestelsel, het melkwegstelsel en het heelal, het ontstaan en de Big Bang.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 13, 20, 27 maart en 3, 10, 17 april in onze sterrenwacht. De lessen duren van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 75 euro, exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling dat als leidraad dient voor de cursus en dat u zelf dient aan te schaffen. Het ticket dat u koopt is voor alle avonden van de cursus en inclusief koffie en thee. Voor een ticket verwijzen wij naar deze Eventbrite pagina.