Openingstijden Sterrenwacht

Als Sterrenwacht zijn wij regelmatig open voor het publiek. Wij organiseren leuke lezingen over allerlei onderwerpen in de astronomie en sterrenkunde en laten het publiek onder begeleiding door onze telescopen kijken.

In de wintertijd zijn wij bijna elke maand open met een lezing. Deze vindt plaats op een woensdag- of vrijdagavond vanaf 20:00. Exacte tijden staan ongeveer een maand voor de lezing op onze website en worden gecommuniceerd via social media en de lokale pers.

In de zomertijd zijn we incidenteel geopend op momenten dat er een CNME-activiteit in het park is, of er een interessante gebeurtenis is op de zon. Ook hierbij geldt dat exacte tijden ongeveer een maand op voorhand op onze website staan en worden gecommuniceerd via social media en de lokale pers.

Tussentijds, in zomer of winter, organiseren onze leden activiteiten. Dit communiceren wij ook tijdig via bovengenoemde kanalen.

Evenementen

Jaarlijks doen wij mee aan de Landelijke Sterrenkijk Dagen. Deze vinden plaats rond maart van elk jaar. Daarnaast organiseren wij als sterrenwacht zelf elk jaar het sterrenkundig evenement Zie de Sterren. Dit is het grootste evenement in zijn soort in Nederland, en misschien zelfs de hele Benelux.

Al onze activiteiten zijn ook terug te vinden op Kennislink Agenda