Openingstijden Sterrenwacht

Als sterrenwacht zijn wij met enige regelmaat open voor het publiek. Wij organiseren leuke lezingen over allerlei onderwerpen uit de sterrenkunde en laten het publiek onder begeleiding door onze telescopen kijken.

In de wintertijd zijn wij bijna elke maand open met een lezing. Deze vindt plaats op een woensdag- of vrijdagavond vanaf 20:00. Exacte tijden staan ongeveer een maand voor de lezing op onze website in de agenda en worden ook gecommuniceerd via social media en de lokale pers.

In de zomertijd zijn we incidenteel geopend op momenten dat er een CNME-activiteit in het park is, of er een interessante gebeurtenis is op de zon. Ook hierbij geldt dat exacte tijden ongeveer een maand op voorhand op onze website staan en worden gecommuniceerd via social media en de lokale pers.

Tussentijds, in zomer of winter, organiseren onze leden activiteiten. Dit communiceren wij ook tijdig via bovengenoemde kanalen. Hou dus simpelweg deze site en/of onze social media Facebook en Twitter in de gaten.

Evenementen

Jaarlijks doen wij mee aan de Landelijke Sterrenkijk Dagen. Deze vinden plaats rond maart van elk jaar. Daarnaast organiseren wij als sterrenwacht zelf elk jaar een evenement, zoals van 2011 t/m 2016 Zie de Sterren. Dit was het grootste evenement in zijn soort in Nederland, en misschien zelfs de hele Benelux. Welk evenement er vanaf 2018 komt… is een verassing.